AMBACHT BEHOUDEN

Robin French Bakery overgenomen door GraanGeluk Bakkerista

Robin French Bakery op de Stadsbrink in Wageningen heeft de bakkerij met winkel verkocht aan GraanGeluk. De Doorwerthse en Bennekomse bakker Bas van Leersum (Mekx) investeert ook mee.

Robin’s slotakkoord klinkt op 21 december.

Op 2 februari 2026 gaat de zaak na een restyling open als Bakkerista to go. Het concept wordt – net als de Bakkerista in de Arnhemse Steenstraat – een desembakker. De openingstijden worden verruimd van dinsdag tot en met zondag. De beroemde croissants van Robin blijven. Ook de Bakkerista to go bakt alleen desembrood (zonder toevoegingen) met een Duitse en Franse slag, maar vanaf februari gebeurt dat ook met streekgranen van de Veluwe en Veluwezoom.

Het agro-ecologische project GraanGeluk begon in 2017 op het Wageningse Westbergveld. Vanaf 2018 kwamen daar akkers op Landgoed Quadenoord in het Renkums Beekdal, op Landgoed Lichtenbeek in Oosterbeek en Arnhem en in Ede aan de Hoge Valkse Dijk nog bij en groeide het project door tot wat het nu is: meer dan honderd hectares aan streekgranen van diverse rassen en samenwerking met tientallen bakkers, molenaars, brouwers, mouters en schaapherders op de Veluwezoom en elders in de provincie en Nederland. In 2020 won het door Stadsbrouwerij Wageningen gebrouwen Gelders GraanGeluk de gouden medaille bij de Brussels Beer Challenge (BBC), gevolgd door een mondiale zilveren BBC-medaille voor Veluwezoomer GraanGeluk en de titel ‘beste roggebier van Nederland’ bij Untapped. GraanGeluk is net als de Stadsbrouwerij lid van de lokaal-regionale voedselclub StreekWaar.

In 2018 werd de ambachtelijke Franse bakker Robin Chin uitgeroepen tot beste startende ondernemer van Wageningen. Robin leerde het vak aan de École Le Cordon Bleu, het beroemde culinaire opleidingsinstituut in Parijs. Hij is blij met de overname door Bakkerista Wageningen BV; ‘het ambacht blijft behouden.’

De huidige klanten kunnen blijven genieten van de patisserie, viennoiserie en het beste ambachtelijke desembrood met Duitse en Franse invloeden. Het Franse vakantiegevoel verdwijnt dus niet, maar krijgt er een lokaal-regionale GraanGeluk Veluwezoom streeksmaak bij!