Ons verhaal

Robin French Bakery is de vertolking van ons verhaal. Het verhaal is er één van ambachtelijke passie. Wij (Robin Chin en Sybren Zwart) houden van goed brood. Echt goed brood, met een sublieme smaak. Frankrijk is onze inspiratiebron. De Fransen hebben een prachtige broodcultuur. Ze eten brood bij elke maaltijd. Wie kent de traditionele baguettes nou niet?

Dit wilden we ook. En ook van die heerlijke Franse croissants, macarons en verfijnde taartjes. Helaas niet te vinden in Nederland en je kunt niet het hele jaar vakantie vieren in Frankrijk. Vandaar dat we in 2016 een Franse bakkerij zijn gestart. In Wageningen: het mekka van food-innovaties en bewust eten.

École Le Cordon Bleu

robin heeft in parijs het vak geleerdRobin is patissier. Hij heeft het vak geleerd aan de École Le Cordon Bleu, het beroemde opleidingsinstituut van de Franse patisserie in Parijs. Ook heeft hij daar de Franse boulangerie-kneepjes geleerd.

Internationale stad

We hebben voor een moderne winkel gekozen, omdat dit past bij Wageningen: een internationale stad, vol met jonge mensen. Daarom bestaat ons vaste assortiment niet alleen uit Franse broden. We hebben ook Duits brood met roggemeel en spelt, en oer-Hollands volkoren- en tarwebrood. Wel natuurlijk alles op een Franse manier gemaakt. En in de decembermaand hebben we bijvoorbeeld ook kerststollen, banketstaven, oliebollen en appelbeignets.

Het Frankrijk-gevoel

We vinden ons vak prachtig. Al maken we lange dagen en is het werk fysiek zwaar. Maar we krijgen er veel voor terug. Elke dag genieten we van de complimenten van onze klanten. Mensen krijgen bij ons echt het Frankrijk-gevoel dat ze van vakantie kennen. En als je van Franse studentes te horen krijgt dat ze onze croissants lekkerder vinden dan die in hun thuisland, dan kan je dag niet meer stuk.

In 2018 is ons bedrijf uitgeroepen tot beste ondernemer van Wageningen. Al met al geeft het ons het vertrouwen dat we op de goede weg zijn.